Jaargang 2 - nummer 7 - November 2019

Voor u staat weer een nieuwe "Rondom de Green" klaar met nieuwtjes, tips en zaken die spelen binnen onze golfvereniging. Veel lees plezier!

Redactie: Koos Musman

 

Tekst van de maand:

Een allergische student naar zijn uitslag vragen,
is nooit grappig!

De meeste clubs die worden gebruikt in de baan zijn de ijzers. Bekijk de instructie film van Joost Luiten, hoe hij zijn ijzers traint.
https://www.youtube.com/watch?v=UfTvcWqNVIY

Sponsoren

Als Activiteitencommissie reiken wij prijzen uit, die we bekostigen o.a. uit het inschrijfgeld van toernooien. Daarnaast hebben wij ook nog enkele sponsoren, die onze vereniging een warm hart toe dragen. Eén van de sponsoren is:
Sportcafé “ de Klep” uit Middelbeers, van Jos vd Loo.
Hartelijk dank voor de bijdrage!


Terugblik:

Stableford wedstrijd Par3
Ook op onze Par 3 baan organiseren we met regelmaat een mooi toernooi. Dit keer was er een Stableford wedstrijd over 27 holes. Dit toernooi werd gespeeld op zondag 22 september jl. Onder buitengewoon zonnige omstandigheden werden de 27 holes gespeeld en waren alle deelnemers razend enthousiast. In tegenstelling tot andere jaren werden de 27 holes achter elkaar gespeeld, waarbij de ervaren Par 3 spelers tot de ontdekking kwamen dat dit toch iets meer was als dat men gewend was. Dit mocht echter de pret niet drukken en na een geslaagde wedstrijd werd er verder “gegolfd” in hole 19, alwaar alle slagen nogmaals de revue passeerden.
Na controle van de scorekaarten bleken Marianne Thijsen en Rogier Esser de meeste Stableford punten bij elkaar gespeeld te hebben. Proficiat!

Avondwedstrijd Par3
Op zaterdag avond 12 oktober jl. stond er wederom een traditie op het programma, onze supergezellige en uitdagende “Avond wedstrijd”. Spelen onder duistere omstandigheden, met verlichte ballen, green en tee box, is blijkt toch, naast leuk en enerverend, een redelijke uitdaging. Door de geringe opgave heeft de Activiteitencommissie met tegenzin besloten om deze wedstrijd niet door te laten gaan.

Afsluit toernooi
Ons golfjaar loopt van 1 nov t/m 31 okt. Op zondag 27 oktober jl. speelden we dan ook weer ons Afsluit toernooi 2019. Bij deze koppel wedstrijd, waar weer een groot aantal leden aan deelnamen, werd de hoogste handicap gekoppeld aan de laagste handicap en hierbij ontstonden interessante duo’s. De spelvorm was Best-Ball, zodat beide spelers hun aantal afslagen dienden te gebruiken.
Na een enerverende wedstrijd, die werd gewonnen door Marianne Muller en Bart Grijseels, volgde de dagprijs uitreiking van de diverse dag prijzen, zoals de Nearest to the pin en nog enkele andere baan prijzen.
Aansluitend volgden de diverse kampioen huldigingen van de wedstrijden die gedurende het gehele jaar gespeeld zijn.
Als uiteindelijke winnaar van de Ladder competitie werd Henk van de Ven gehuldigd.
Voor diegene die tijdens de clubcompetitie de meeste birdy’s heeft geslagen werd er een Birdy Queen en Birdy King trofee uitgereikt. Met 3 birdy’s bij de dames en met 6 birdy’s bij de heren mochten Marjo Appeldoorn, Bart Grijseels en Jack van Sambeeck deze trofeeën in ontvangst nemen
Daarna mochten Helga Spaan en Ad Vrijssen hun trofee in ontvangst nemen als respectievelijk dames- en heren kampioen op onze Par 3 baan.
Tot slot werden Joke van de Steen als kampioen bij de dames op de grote baan en Peer Verkuijlen als kampioen bij de heren op de grote baan in het zonnetje gezet. Daarna konden alle deelnemers zich te goed doen aan de uitstekende BBQ, verzorgt door Wilmy en Toon!


Weersvoorspelling van Toon

We weten allemaal dat Toon wars is van digitale rompslomp. Hij heeft dan ook een speciale manier om het weer te voorspellen, namelijk met
Toon’s Touwke, en dat gaat zo:
• Touwke nat              het regent
• Touwke droog          het is droog
• Touw kaarsrecht       mooi weer
• Touwke fladdert        wind
• Touwke haaks           storm
• Touwke wit               sneeuw
• Touwke hard            vorst
• Touwke onzichtbaar  mist
• Touwke weg            orkaan (of gejat)

  

 Golfers zijn, over het algemeen, best wel ijdel.

 
De Birdy bal met een vogelhuisje

Op de grote baan competitie van zaterdagmiddag wordt, vanaf nu, naast een Birdybal ook een vogelhuisje uitgereikt, zodra iemand een Birdy slaat. Deze vogelhuisjes komen, met de naam van de speler, op een markante plaats op de golfbaan te hangen. Naast verfraaiing van de baan heeft het ook nut voor de vogels die de processierups als lekkernij beschouwen. Het hout voor deze vogelhuisjes wordt beschikbaar gesteld door Schuttingbouw Vessem van Koos Quirijnen.

 

Geachte Golfers en Golfsters,

Toen wij op maandag 28 oktober 2019 begonnen met ons werk zagen wij diepe remsporen naast de puttinggreen.
Deze waren er vrijdag 25 oktober nog niet aanwezig.
Wij begrijpen heel goed dat er mensen zijn die om de een of andere reden een buggy nodig hebben om zo toch te kunnen genieten van een partijtje golf en dat gunnen wij ze ook van harte.
Maar gebruik de buggy dan ook zoals het hoort en rijd niet te hard, maar stapvoets over het terrein (zowel op de verharde paden als op het golf terrein).
Het greenkeepers team bestaat uit 3 personen en we doen al het mogelijke om de banen , drivingrange, putting en chippinggreen er zo goed mogelijk op orde te hebben.
Op bijgevoegde foto ziet u de remsporen.
Gezien de temperatuur is dit een schade die maanden zichtbaar zal blijven.
Wie het leuk vindt om zulke sporen te maken verwijs ik gaarne door naar het eurocircuit in Valkenswaard.
Dit is een golfbaan en geen racebaan.
Hopende dat een ieder zich respectvol zal gaan gedragen zowel naar de baan als het baanpersoneel wensen wij allen veel golf plezier toe.

Het Greenkeepers Team

 

 

Puntentelling dames en herenmiddag

We willen een ranking gaan maken voor de dames en heren middag. We starten op 1 januari 2020 en maken elke maand bekent wat de stand van zaken is en wie de maand winnaar is. Op het eind van het seizoen (oktober 2020) maken we de eind winnaars bekent.

In de december uitgave wordt duidelijk gemaakt hoe de puntentelling zal worden toegepast.

Veel speelplezier ,
Activiteitencommissie
Rita van de Pas en Koos Musman.

 

Beste medegolfers,

Afgelopen week liepen we 9 holes op de grote baan. Het viel op dat er veel pitchmarks gemaakt waren. Op hole 8 hebben we samen 35 pitchmarks gerepareerd en ik denk dat ze dat niet allemaal waren. Ook worden er plaggen geslagen op de fairway die niet terug gelegd worden.
Iedereen wil spelen op een fijne en goed onderhouden baan, wij als golfers kunnen onze bijdrage hierin leveren door pitchmarks te repareren en plaggen terug te leggen. Kleine moeite groot plezier!
Namens de Regelhandicapcommissie,
Bart Grijseels.

 

 

 

De Ladder competitie

Ook in ons nieuwe golfseizoen starten we weer van vooraf aan met onze Laddercompetitie.
Dit is een onderlinge (Match Play)competitie, waar men de tegenstander, die zich direct boven iemand bevind, mag uitdagen om een onderlinge wedstrijd te spelen.
Indien de uitdager wint, komt deze op de plaats van de verliezer en alles spelers schuiven een plaatsje op.
Diegene die aan het eind van ons golfjaar (oktober 2020) boven aan staat wint deze wedstrijd.
Diegene die aan deze wedstrijd willen deelnemen of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Rita van de Pas (06-13108574).
Diegene die al op de ladder staan, worden ook dit jaar weer op starthandicap ingedeeld.
Mocht u niet meer deelnemen, verzoek om dit ook aan Rita te melden.
De speler met de laagste handicap start bovenaan, de speler met de hoogste handicap start op de onderste trede.


Vooruitblik

Voor dit kalenderjaar staat nog ons jaarlijks Kersttoernooi op de planning.
We spelen dit toernooi op zondag 22 december, met de start om 11.00 uur en we spelen 9 holes Par 3 en 9 holes grote baan. Reserveer deze dag vast in de agenda en let op de aankondiging in de mail. Deze wedstrijd is voor alle Par 3 en grote baan spelers.


Afdrukken