Jaargang 2 - nummer 2 - Februari 2019

Colofon Rondom de green nummer 2 februari 2019.

Inhoud:

Nieuw spelregel 2019 NGF Van de Marshall tafel Kollum van Koos Welkom nieuwe leden

Dames- en herenmiddag

Golfvrouw.nl

Komende toernooien

Double Hit /oude regel 14-4

Per 1 januari 2019 spelen we volgens de nieuwe golfregels. Wat zeggen de nieuwe golfregels als je een bal bij een slag per ongeluk twee of meer keer raakt (Double hit) Er is in de regels van 1 januari 2019 niet langer meer sprake van een strafslag bij een double hit. Alleen de slag wordt geteld. De bal moet na de slag gespeeld worden zoals hij ligt.

Vroeger

Tot en met 31 december 2018 moest je bij een double hit 1 slag en 1 strafslag noteren, als je de bal bij een slag per ongeluk twee keer raakte. Als je de bal bij een slag per ongeluk 3 of 4 keer raakte, dat gebeurde ook wel eens, dan telde dat ook als 1 slag en 1 strafslag.

Waarom de aanpassing?

De strafslag is per 1 januari 2019 vervallen omdat de regelinstanties vinden dat de straf oneerlijk en onnodig is. Er is in 2019 geen straf meer als de bal per ongeluk jou of je equipment raakt. Zo is er in 2019 ook geen straf meer als je per ongeluk 2 of meer keer je bal raakt. Ongelukkige afbuigingen zijn per definitie een ongeluk, zeggen de R&A en USGA.
De uitkomst is in zulke gevallen toevallig en onvoorspelbaar, en het resulteert even vaak in een nadeel voor de speler als in een voordeel.
Bart Grijseels, Regel & Handicap commissie

Van de Marshalltafel

De Marshall is de gastvrouw/ -heer van onze vereniging en haar/zijn taak bestaat uit het begeleiden van de golfers in de baan (met name de nieuwe leden). Daarnaast heeft zij/ hij tot taak het golfspel naar ieders genoegen te laten verlopen, met inachtneming van zorgvuldigheid en beleefdheid tegenover elkaar en rekening houdend met de lokale golfregels en etiquette-regels.

Kollum van Koos

Woord van welkom aan nieuwe leden

Zoals elke vereniging krijgt ook onze golfvereniging met grote regelmaat nieuwe leden. Dan is het uiteraard even de weg zoeken binnen deze vereniging. Naast de informatie via de mail en dit krantje, organiseren wij ook enkele activiteiten die de bekendheid binnen de vereniging kunnen bevorderen. Voor de A-leden (volledig lidmaatschap) organiseren we elke zaterdag de clubcompetitie. Deze start om 13.00 uur met de eerste flight. Is de drempel voor deelname nog iets te hoog, organiseren we elke zaterdag om 14.00 uur een competitieronde van 9 holes voor beginners op de grote baan. Hier kan men golfen met ongeveer gelijke handicappers en zodoende ervaring opdoen, met aansluitend een gezellig samenzijn. Voor C-leden (leden van de Par 3 baan ) wordt er elke zondagochtend om 10.00 uur een competitie georganiseerd op de Par 3 baan, ook hier kan men kennis maken met andere leden, tijdens de 18 holes wedstrijd, met een gezellig samenzijn als afsluiting. Voor beide competities is deelname belangrijker dan winnen en is ook een incidentele deelname gewoon mogelijk. Aanmelden niet nodig, 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn is voldoende voor deelname.

Dames- en Herenmiddag

Op maandag vanaf 13.00 uur en dinsdag vanaf 13.00 uur houden wij de dames- en herenmiddag. Een gezellig potje golfen van de dames op maandag en de voor heren op de dinsdag. Dit gebeurt wekelijks, de ene week op de par3 baan en andere week 9 holes op de grote baan. Iedereen is welkom : A spelers kunnen aan beide wedstrijden meedoen, C spelers spelen alleen op de kleine baan of kunnen ter plekke greenfee voor de grote baan kopen. We noteren wekelijks de stand van zaken en op het eind van het seizoen maken we de winnaar bekend.
Let op dit zijn geen qualifying noteringen!
Hopelijk kunnen we u binnenkort welkom heten bij de dames- of herenmiddag. Deelname € 1,-(voor kleine prijsjes)

Met vriendelijke groet,

Rita van de Pas, Agnes Verheggen, Wil Meulenbroeks  en Koos Musman

Hoera, GolfVrouw.nl bestaat 1 jaar!

GolfVrouw.nl heeft afgelopen jaar al duizenden golfende vrouwen bij elkaar gebracht. Ben jij vrouw, is golf jouw passie en wil jij op de hoogte blijven van alle GolfVrouw.nl nieuwtjes? Neem een kijkje op www.golfvrouw.nl en schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Komende toernooien

In tegenstellig tot eerdere berichten spelen we op 17 februari a.s. het Koud weer toernooi op de combibaan (9 holes par 3 en 9 holes grote baan), waarbij u na terugkeer in hole 19 een lekker warme chocomelk met slagroom krijgt aangeboden.

16 maart a.s. staat het Stokkenroof toernooi op het programma. Een 18 holes wedstrijd op de combibaan (9 holes par 3 en 9 holes grote baan ). Dit wordt een MatchPlay wedstrijd waarbij men bij winst van een hole een club mag “roven” van de tegenstander, om zodoende het spel te beïnvloeden.

Volgende uitgave maart 2019